De genezingstijd van een tatoeage bedraagt een paar weken. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.


 

Behandel de tatoeagewond dan als volgt:


 

*1 Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

*2 Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is.

*3 Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.

*4 Smeer de tatoeage desgewenst (met schoon gewassen handen) in met de zalf die u van de tatoeëerder heeft meegekregen. Gebruik geen   andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.

*5 Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.

*6 Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.

*7 Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

*8 Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

*9 Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

*10 Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

 

Nazorginstructie voor tatoeages: